Az ózonról

Az ózon szó hallatán a legtöbben a csodálatos Földünket körbevevő ózonpajzsra gondolnak.  Az ózon egy három oxigénatomból álló, nagyon instabil molekula. Legnagyobb mennyiségben villámcsapáskor jön létre. Nevét a görög ozein szóból kapta, ami rossz szagút, rossz szagot árasztót jelent. 

Az ózon a természet alkotta legtökéletesebb fertőtlenítő.

Az élő mikroorganizmusokkal érintkezve a szénatomkötéseket szétbontja, a sejtmembránok különböző fehérjéivel reakcióba lépve gyors, és igen erős oxidációs, fertőtlenítő hatást produkál.Ózon

.

Ezt a tulajdonságát kihasználva használhatjuk  az egészséget veszélyeztető kórokozókkal szemben, elpusztítja a penészgombákat, spórákat, baktériumokat, vírusokat. A szagmolekulákkal szemben is rendkívül hatékony, az oxidáció során teljesen megsemmisíti azokat, így kiválóan alkalmazható makacs, kellemetlen, erősen beivódott szagok eltűntetésére.


Ózon2


 

Az oxidációs folyamat eredményeként, az egyik oxigén atom elvesztésével tiszta oxigén jön létre, egyszerű kétatomos, az általunk is belélegzett oxigénné alakul.

Megfelelő körültekintéssel használva veszélytelennek mondható, használata során semmilyen hátramaradó és veszélyes melléktermék nem keletkezik.


Az ózon semlegesíti a kórokozókat a levegőben, és a tárgyak felületein egyaránt.

A fertőtlenítő kezelések után jellegzetes "tisztaság illat" marad hátra.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!