PenészmentesítésPenészes lakásban élni, illetve penészes helyiségben tartózkodni nem egyszerűen kellemetlen, hanem az egészségre rendkívül ártalmas és veszélyes.  A penészgombák spórákkal szaporodnak, egy fertőzött helyiségben ezek a spórák a levegőben lebegnek, így belélegzésüket elkerülni gyakorlatilag nem tudjuk.
A penészspórák változó méretűek, a nagyobb fajták az orrjáratban és a nyálkahártyán megtapadva megfázásszerű, és allergiás tüneteket válthatnak ki,  a legkisebbek viszont egészen a tüdőbe eljuthatnak, amivel tüdőhólyag-gyulladást, és egyéb más komoly betegséget okozhatnak. 


Falpenész


A penész fokozottan veszélyes kisgyermekekre, idősekre, legyengült immunrendszerrel élőkre, asztmásokra.

Ha egy helyiség vagy lakás penészesedését szeretnénk megszüntetni, akkor a problémát három oldalról kell megközelítenünk. Egyrészt a már kialakult penésztelepeket kell megszüntetnünk, másrészt a továbbterjedés megakadályozására a levegőben lebegő milliónyi spórát kell semlegesítenünk, harmadrészt pedig a probléma kiváltó okát kell elhárítanunk. 
Az ózon végzett eljárás a leghatékonyabb ahhoz, hogy a helyiségben életképtelenné tegyük a penészgombákat, és azok spóráit.

Fontos megjegyezni, hogy az abszolút végleges megoldáshoz a tulajdonosra is szükség van a kiváltó ok megszűntetésére.

Ózonnal végzett fertőtlenítés kifogástalan lehet olyankor, ha egyelőre az okot megszüntetni nem tudjuk, de gyors és hatékony megoldást keresünk, és hosszabb-rövidebb időre szeretnénk megszabadulni a penésztől.
Ez esetben a penész feltehetőleg újból meg fog jelenni, de egy időre újból tisztává és egészségessé tehetjük a helyiség belterét és levegőjét. Fontos tudni, hogy bár az ózon tökéletesen semlegesíti a penészgombákat és a spórákat egyaránt, azonban a falak, tapéták elszíneződését eltávolítani nem tudja, a penész nyoma továbbra is látható marad.

Mindenképpen ajánlott egy fertőtlenítő kezelés akkor is, ha a probléma okát sikerült megszüntetnünk. Egy ózonnal végzett penészmentesítés kifejezetten előnyös, és nagy segítséget jelent lakásfelújítás során, ha előtte penésszel volt problémánk, vagy  egyszerűen csak szeretnénk újratapétázni, átfesteni a falakat a nyomok eltűntetéséhez. Az élő spórák gond nélkül átjutnak az új festékrétegen, tapétán. Az ózon oxidálja, életképtelenné teszi a spórákat, így nem tudnak növekedésnek indulni a frissen felújított falakon.


A kezelés során megpróbáljuk feltárni a penészesedés okát. Vizesednek-e a falak, mérjük a helyiség páratartalmát, érdeklődünk a tulajdonos szokásairól, ha szükséges hőhidakat keresünk, és tanácsot adunk a penész újbóli kialakulásának elkerüléséhez.

 

Allergén mentesítés, poratka irtás a leghatékonyabban​​​​​​​Saját tapasztalatunk szerint nem ismerünk hatékonyabb eljárást az allergénekkel szemben.

Az ózon igen agresszív oxidációs tulajdonságának köszönhetően gyakorlatilag minden allergén semlegesítésére használhatjuk.

Alkalmazhatjuk penész, állatok, poratka, de akár vegyszerek, illatanyagok okozta allergiás problémák esetén.
 


​​​​​​​Allergia

Leggyakrabban porallergia miatt keresnek bennünket ügyfeleink.

A házipor-allergiát általában a poratkák ürüléke okozza, 1-2 gramm porban akár több ezer atka is található. A poratkák megtelepedését megakadályozni sajnos nem tudjuk, mivel a beáramló levegővel, sőt akár a ruházatunkkal is beköltöznek lakásunkba. 

Jelen vannak minden háztartásban, a szövettel bevont bútorokban, a függönyökben, a szőnyegekben. Sajnos együtt élünk, sőt egy ágyban alszunk velük, ugyanis a legtöbb élősködő az ágyunkban található.
A bőrünk elszarusodott, és lehulló hámrétegét fogyszatják, ami önmagában nem is jelentene problémát.

 ​​​​​​​A gondokat az okozza, hogy az atkák ürülékét belélegezzük.

Egy intenzíven fertőzött lakásban nagy mennyiségű atkaürülék jut be a szervetbe, és a benne lévő fehérje az arra érzékeny emberekben allergiás reakciókat válthat ki, amik lehetnek asztmás, szénanáthás tünetek, folyamatos orrdugulás, de akár ekcémát, csalánkiütést is okozhatnak.

Atkák​​​​​​​


A csecsemők és a kisgyermekek a legveszélyeztetebbek, mivel az immunrendszerük még nem elég fejlett. Azzal, hogy többet tartózkodnak az ágyukban mint a felnőttek, és folyamatosan másznak, totyognak a szőnyegen, jobban kapcsolatba kerülnek az atkákkal. Kisgyermekeknél a tünetek fokozottabban jelentkezhetnek.
​​​​​​​
Eddigi tapasztalataink szerint az ózon bizonyult a leghatásosabbnak az atkák elleni harcban. Nagy hatékonysággal használható atkaírtásra, mert légzőrendszerüket roncsolva elpusztítja azokat, erős oxidatív hatásának köszönhetően az ürüléket oxidálja, így ártalmatlanná téve azt az emberi szervezet számára.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!